Pasta med kräftstjärtar

Till ca 3 personer behöver du:

  • 3 portioner tagliatelle, gärna färsk med spenatsmak
Pastasås:
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • ev. 100 g champinjoner
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk fisk- och vinfond eller någon annan buljong
  • 1 msk chilisås
  • 1 burk kräftstjärtar (ca 150-200 g avrunnen vikt) + 3 msk kräftspad
  • ½-1 dl hackad dill

Gör så här:

Koka tagliatelle under tiden du gör pastasåen så att den blir klar ungefär samtidigt.

Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i småbitar. Skär ev. champinjoner i skivor.

Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek lök, paprika och ev. champinjoner ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra.

Tillsätt crème fraiche, fond, chilisås och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av.

Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt bli varmt 1-2 minuter och servera genast.

Servera med tomater.

 

Så här såg det ut när det var färdigt.

Jag kan lova att det slank ner snabbt.

 

Ciao!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0





















Kontakta mig via mail:
klicka här